A kézilabda a város sporttörténetének egyik sikersportága. Sikeressé válásában jelentős szerepe van a Debreceni Sportiskola 1963-as megalapítása óta működő kézilabda szakosztálynak. Annak a kézilabda szakosztálynak, amely az évtizedek során igazi szakmai műhellyé fejlődött, és Szántó Annától, Szilágyi Katalintól és Szűcs Gabriellától Tóvizi Petráig, Csernyánszky Liliánáig, valamint Süvöltős Mihálytól Juhász Ádámig számtalan kiváló játékost adott a debreceni és a magyar kézilabdázásnak.


A szakosztálynak a több évtizedes eredményes sportági nevelő-oktató munkájáért a Magyar Kézilabda Szövetség „A Magyar Kézilabdázásért Kitüntető Cím” elismerést adományozta.

A sportági utánpótlás versenyeztetési rendszer változásait és az együttműködő partnereknél bekövetkezett változásokat Komáromi Ákosné vezetésével a szakosztály folyamatosan nyomon követte, és így alakult ki az a korosztályos képzési és versenyeztetési rendszer, valamint az a szakági szervezeti modell, amely napjainkban jellemzi működésünket.


Célunk és feladatunk, hogy minél több fiatallal ismertessük és szerettessük meg ezt a látványos sportágat, és olyan sportági felkészítő és az egész személyiséget fejlesztő munkát végezzünk, ami előkészíti a gyerekeket az együttműködő sportegyesületekben folyó munkára, továbbá ami mintát ad a sportos életmód kialakítására, a szabadidő hasznos eltöltésére.


A leány és a fiú szakágban korosztályos rendszerben 17 edző foglalkozik a több mint 300 sportolóval. Korosztályaink:

  • U8-U9-U10 - szivacskézilabda, csökkentett méretű pályán
  • U11-U12 – 0-ás kézilabda, normál méretű pályán
  • U13-U14 – 1-es kézilabda, normál méretű pályán


U14-es kor után a fiúk átkerülnek a DEAC-ba; a kiemelkedően tehetséges lányok a DVSC Akadémián folytatják a sportolást, a többiek versenyeztetéséről a Sportiskola gondoskodik.

Minden korosztályban várjuk a sportolni vágyó, nagy mozgásigényű, az egymás elleni küzdelmet vállaló lányokat, fiúkat.